TLF. 66 12 03 34

Odense satte en god lavine i gang

Kurt001

Direktør Kurt Adamsen, Isoleringsgruppen er formand for Håndværker og Industriforeningen og tilfreds med byrådets forslag om nedsættelse af dækningsafgiften.

Hvad siger du, der i en lang karriere har haft virksomhed i Odense, til den nyhed?

– Jeg blev glad, da jeg torsdag formiddag på et møde i Odense i Dansk Byggeri blev præsenteret for nyheden, som borgmesteren da også "pralede" af fra talerstolen. Beslutningen er et tydeligt signal om, at Odense er en erhvervsvenlig by, der lytter til erhvervslivets ønsker. Der er rigtig god signalværdi i det.

kurt002

Er det mere end en signalværdi?

– Ja, det er også noget meget reelt. Det viser, at Odense er parat til at fjerne nogle af de hindringer, som står i vejen for, at der kan skabes nye arbejdspladser. Det private erhvervsliv skal skabe den vækst, der giver grundlag for den service, der leveres til odenseanerne.

Hvor vigtigt er det, at næsten hele byrådet står bag?

– Det mener jeg har stor betydning. Op mod et kommunalvalg markerer partierne deres politik i valgkampen. Bagefter kan man heldigvis i enighed samles om det meste og på den måde skabe de bedste løsninger for borgerne.

Har nedsættelsen og måske engang helt fjernelse af dækningsafgiften afgørende indflydelse for, at der skabes vækst?

– Det er i hvert fald afgørende med et godt erhvervsklima, når virksomheder beslutter sig for, hvor de skal etablere sig.

Hvordan bedømmer du erhvervsklimaet i Odense?

– Bedre og bedre. Lad mig nævne sådan noget som fjernelsen af byggesagsgebyret. Her var Odense i front og satte en lavine i gang i andre kommuner. I det store spil er de 20 millioner kroner, som kommunen får i mindre indtægt, nærmest peanuts. Vigtigt er det især, at der blev givet et signal om, at erhvervslivet slipper for en udgift, der også skal følges op af hurtig sagsbehandling. Folk skal opleve kommunen ikke kun som myndighed, men også som medspiller.

I diverse erhvervsmålinger ligger Odense ofte langt nede på listen. Hvad synes du om det?

– Jeg har lige været til møde i Dansk Byggeri, hvor Odense i en måling for nylig røg fra femtepladsen til en plads som nummer 20. Det er et øjebliksbillede, men man kan godt bruge undersøgelserne – uanset hvor man ligger – til at spejle sig i – og for eksempel lære af hvordan andre kommuner arbejder for derefter at gøre det bedre selv. Undersøgelserne skal bruges operationelt. På den måde kan Odense komme fremad – ikke for listens skyld men for odenseanernes egen skyld.

Hvor vigtigt er det, at Odense samarbejder med hele Fyn?

– Det er helt afgørende. Der er brug for Odense som et lokomotiv for vækst og udvikling, men Odense skal også arbejde sammen med alle andre kommuner i det fynske område.